tisdag 15 juli 2008

Ett litet livstecken...

Tisdag 15/7: Huj vad semesterveckorna flyger... Har undvikit datorn i stort sett fullständigt under några veckor. Rätt skönt faktiskt.

Träningsmässigt har jag dock gnetat på så bra det gått. Har välan i princip hållt varannandagsträning trots att vaden protesterar lite under själva träningen. Det verkar inte bli värre i alla fall. Jag kör vidare med min egen förhållningsregel att inte köra samma motionsform två dagar i rad och aldrig träna mer än två dagar i sträck. Det verkar funka.

Det har varit en hel del fina rundor på klipporna på Styrsö där jag nu stationerat mig för sommaren. Jag har lovat mig själv att ta med kameran och dokumentera favoritslingorna på bloggen. Det är verkligen fantastiska turer.

Har faktiskt också släpat med rullskidorna hit ut i skärgården och hittat en slinga över till grannön Donsö utan allt för halsbrytande backar och livsfarliga korsningar (öarna sitter ihop med en bro...) . Rekade med joggingskorna på och testade av den en morgon kl 04.45 innan flakmopparna kommit igång (öarna är bilfria men fulla av trimmade mopeder och tysta smygande eldrivna "golfbilar"). Mig veterligen är jag den ende som prktiserar rullskidsåkning på dessa öar i juli.

Förra veckan var det segling. Magnus var med och naturligtvis hade han smugit med löparskorna. Han lyckades lura med mig på en fantastisk tur på en kuperad naturstig runt Dyrön. Eftersom jag inte planerat för träning utan snarare antiträning löptes rundan i ett par 9 år gamla remsandaler med kass kardborreknäppning iförd endas badbrallor. Man tager vad man haver. Rundan kommer nog i alla fall höra till en av sommarens roligaste löparupplevelser.

För övrigt bestämde jag mig igår också att överge min strikta Maffetoneträning. Jag längtar verkligen efter att kunna sträcka ut lite på stegen och praktisera det enkla löparlivet när man springer vad man känner för. Just nu känns det inte som den låga farten hållt mig skadefri så jag byter taktik ett tag för att hitta lite exta träningsglädje igen. Tror stenhårt på min egenuppsatta regel enligt ovan istället. Lite synd bara att jag inte kört några MAF-test så som jag föresatt mig.

Gårdagens pass blev därför exakt 10 km under stegrande tempo och ganska hård ansträngning. Ville på någotvis få en känsla för hur man står konditionsmässigt och få trycka på ordenligt. Vaden kändes stum hela tiden men den kändes bra både efter och idag. Hoppas det ger med sig under löpningen också. De 10 kilometrarna avverkades på 42.40. Jag hade nog innerst inne hoppats att jag skulle gjort det lite snabbare men det var å andra sidan ingen full satsning från start och en bit i mitten var riktigt kuperad.

Blir det sparsamt här på bloggen närmaste tiden så hoppas jag kunna rapportera desto mer från andra halvan av augusti och fram till dess Lidigöloppet är avklarat (skadefritt...)

Fortsatt god sommar!

4 kommentarer:

Benet sa...

Låter som att du har en kanon-sommar! Västkustidyllen ute bland öarna verkar total och dina träningspass låter helsköna. 42.40 på milen i kuperad terräng imponerar på mig.

Angående din stumma vad; känns det bättre om du (eller nån massör) ger den ordentligt med massage då och då? Eller det kanske du redan gör?

Anonym sa...

Trevligt att se en löpare som tränar så allsidigt.

Blir det comeback på Vasaloppet?

Anonym sa...

Snart hinner jag med i ditt tempo. ;-)

Sprang en mil för första gången innan min semester på 46:45 om jag kommer ihåg rätt. Tävlingssprang för första gången på 10 år i lördags också, 6 km på Baldersnäsjoggen.

/Simon

tillbakatillutmattning sa...

Tjena tjena!
Benet: Nja, jag testade ju med massör två gånger men vet inte riktigt vad jag tyckte om det. Tillbaka på jobbet om ett par veckor kanske jag ska testa med lite mer regelbunden behandling. Kan få sådant lite subventionerat av min snälla arbetsgivare så man har råd att prova.

Hammer: Kul med ny besökare. Jo tanken är att det ska bli comeback. Fast om jag kommer att matcha mitt första återstår att se...

Simon: Uj uj, då måste jag träna hårdare. Snart är jag tillbaka och då blir det hårdkörning på luncherna...