fredag 13 april 2007

Kortrapport

Torsdag 12/4 & fredag 13/4: Har återupptagit stretchningen för benen efter att läkaren nog inte trodde att detta kunde skada. Känslan att man gör någonting aktivt för att förbättra benen är i alla fall bra. Kan inte säga att det varken blivit bättre eller sämre efter denna korta tid.

Har också försiktigt börjat med att gå på trappmaskinen i gymmet. Är osäker på om detta är ett klokt drag men just nu känns det bra. Att gå de tre trapporna på jobbet upp till min arbetsplats har aldrig gjord ont. (Har länge vägrat testa den där maskinen då den för mig utgör sinnebilden för fåfänga och mesträning. Jag har alltid tyckt att kondition skall man träna ute och att ställa sig på en dylik maskin är bland det fånigaste man kan hitta på. Motionscykel och löpband är ok men fortfarande rätt fånigt...)

Igår torsdag blev det ett gympass på totalt 45 inklusive stretch för både ben och överkropp samt 2x5 minuters trappmaskin (i början och slutet av passet). Höger bröstmuskel som jag klagat lite på förut känns fortfarande inte riktigt hundra. Kör därför försiktigt och utan tung belastning. Total tid 45 min.

Idag fredag satte jag klockan på 05.00 och inledde gymmandet med en femminuterspromenad på trappmaskinen kl 06.00. Körde sedan allmän styrka överkropp och mage/rygg. Hoppade helt över armhävningar och armhävningar i stång för att inte belasta den ömmande bröstmuskeln. Avslutar med ytterligare en fimminutare på trappmaskinen följt av stretch för större delen av kroppen. Totalt 1 tim och 5 min.

Inga kommentarer: