måndag 25 juni 2007

Donsörunda

Midsommardagen och söndag 24/6: På midsommardagen var det löpdag och jag planerade Donsörundan. Värmde upp via Bratten bort till brofästet och drog upp farten upp över bron. Körde vidare bort mot Yngves livs, och ut över den grusade banan ute på de sydvästra klipporna. Sedan tillbaka via Donsös fotbollsplan och tillbaka över bron. Fick dryga ut rundan ett par extra minuter över Styrsö kallbad för att få ihop till de 40 planerade mnutrarna.

Totalt blev det 10,52 km. De sista 9,33 kilometrarna var efter uppvärmningen och avverkades på 38.23. Det blev alltså lite för snabbt, 4,07/km istället för planerade 4,20/km. Har upptäckt att Suunton inte är optimal på farthållning då medelfarten tydligen är den som gäller för rundan som helhet och inte för aktuellt varv endast.

Benet kändes rätt ont sista tio minutrarna av rundan och även dagen efter och till och med lite idag. Får se om jag springer imorgon tisdag som planerat eller om det blir en extra vilodag.

På söndagen var jag trött och sliten och det var första gången jag upplevt att det var motigt att köra rehabpasset. Det lossnade lite mot slutet dock och jag avslutade med 3x6 armhävningar i stång och två övningar för bröstmusklerna som bonus.

Inga kommentarer: