måndag 14 maj 2007

MRT på Lundby sjukhus och träning på IFK-kliniken

Måndag 14/5: Idag var det så dags för MRT på Lundby sjukhus. Visste inte riktigt vad man hade att vänta sig. Själva fotograferingen tog nog väl 40 minuter. Man fick ligga i ett rör och lyssna på radio i ett par hörselkåpor. Kåporna var nog rätt bra att ha för det var en rejält högljudd makapär. Det slammrade och stod i.

Det är nog rätt starka magnetfält i den däringa apparaten. Åtminstone tyckte jag att man faktiskt kunde känna hur musklerna pulserade när korten togs. Hur nu det kunde gå till, man är väl inte magnetisk? Kanske var järnet i blodet eller nåt som fick spel...

På det här stället gick det bra att köpa korten brända på en CD för trehundra pix. Jag slog till direkt. Tyvärr får jag inte CD:n förrän imorgon så jag kan inte publicera dem här för fria tolkningar redan idag. Hoppas dock få in dem någon av de närmaste dagarna.

Enligt min sjukgymnast så har man visst också rätt att begära ut röntgenresultaten och få dem skickade hem till brevlådan. Röntgenresultatet är här ett skriftligt uttalande från någon på röntgen som tittat på bilderna, inte bilderna i sig. Skall ringa och kolla detta imorgon.

Passade också på att ta reda på om det var möjligt att få köpa en MRT-undersökning som privatperson. Det var inga problem. Det gällde bara att fixa en remiss från en läkare och sedan fick man betala ca 3000 kr. Ungefär som två par DS Trainer med andra ord. Det lät ju både enkelt och överkomligt. Jag hade gärna betalat 3000 kr i ett tidigt skede om jag fick ett säkrare besked om en eventuell skadas art och därmed säkrare diagnos. Problemet med mig och antagligen många andra som var i den situationen jag var i är att man kämpat så förbannat länge för den fina form man har och vill inte riktigt acceptera ett "vila sex veckor och se om det blir bättre" från en läkare. Kan en MRT visa på en bristning i en sena så är man liksom överbevisad. Svart på vitt, vila eller rehabiliteringsprogram accepteras villkorslöst...

Varför läkarna inte alltid remitterar till MRT vid skador liknande den jag har vet jag inte. Skulle väl tro att det är brist på pengar i vanlig ordning.

Efter jobbet var det sedan dags att ta ett pass på IFK-kliniken. Körde det vanliga programmet. Det tog även denna gång 1 timme och 20 min inklusive 10 min uppvärmning och stretch efteråt.

Inga kommentarer: