söndag 11 mars 2007

Axeln bättrar sig

Söndag 11/3: Joho, man kanske får skriva en kort notis här i träningsdagboken trots att det inget tränas. Blir inte mycket till dagbok annars den kommande tiden...

Axeln blir faktiskt lite bättre för varje dag. Rörelser som i torsdags gjorde ont ganska omgående går nu att ta ut svängarna mer på. Var ensam med barnen hela fredagen och lördagen. Det blev en del oplanerade lyft och vridningar som inte kändes helt ok men jag tror inte att det påverkat negativt i någon större utsträckning. Till exempel inser man att det kommer bli en lite smärtsam promenad de tvåhundra metrarna från affären då man har en tung kasse i varje hand och två ungar på cyklar med stödhjul som är vana att få en hjälpknuff i uppförsbackarna med sig.

Att plucka ur tallrikarna ur diskmaskinen och ställa upp dem i överskåpen i köket var en annan grej som inte var så bra att göra med vänsterhanden av gammal vana. Dra åt ungarnas säkerhetsbälte på bilbarnstolarna kändes inte heller helt rätt. På den vägen är det.

Hursomhelst. Fredagförmiddagen innebar ett besök på lokala biblioteket och jag kom hem med en bok om stretching förutom de 15 bilderböckerna. Har fått en ide om att man en tid framåt kanske kan ägna sig åt rörlighetsträning istället för träning. Försiktig stretching skall ju även ingå som en komponent i rehabiliteringen av de trasiga delarna. Lite situps kanske man kan köra också.

Inga kommentarer: